Je hebt het misschien al zien hangen buiten, het pleegzorgspandoek op ons sporthek. Met deze actie wil Combinatie Jeugdzorg aandacht vragen voor het belang van pleegzorg en het grote tekort aan pleegouders in Zuidoost-Brabant. TV de Doornakkers draagt pleegzorg een warm hart toe en wil helpen bij de zoektocht naar nieuwe pleegouders. Want kinderen verdienen een kansrijke, veilige toekomst en dat is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend.

Doneer je sporthek

Door 220 cm van ons sporthek beschikbaar te stellen aan een pleegzorgspandoek helpt onze vereniging bij het werven van nieuwe pleegouders. Op het spandoek staat een ‘luchtige’ sport-gerelateerde pleegzorg-oproep met als doel jullie als supporters/ fans langs de lijn een keer te laten nadenken over het pleegouderschap.

Opgroeien in een gezin

Wij vinden het belangrijk dat kinderen waar mogelijk kunnen opgroeien in een gezin. Als dat in het eigen gezin (tijdelijk) niet kan dan kan een pleeggezin een welkome oplossing bieden. Deze vorm van opvang blijft het dichtst bij de natuurlijk gezinssituatie. Het belang van zoveel mogelijk in je eigen omgeving (school, sportclubs, hobby’s, vriendjes) opgroeien voor een kind dat niet thuis kan wonen, is groot.

Cijfers

In 2018 hebben +/- 23.000 kinderen gebruikgemaakt van pleegzorg. In regio Zuidoost-Brabant verblijven momenteel ruim 470 kinderen in circa 450 pleeggezinnen.

Meer informatie

Meer informatie over pleegzorg lees je op www.combinatiejeugdzorg.nl/pleeggezinnen. Via deze site kun je ook een informatiepakket aanvragen of je vrijblijvend aanmelden voor een informatieavond.