Altijd lastig om in de zomertijd tijd vrij te maken om iets informatiefs te schrijven. Zo is het me bijvoorbeeld ook nooit gelukt om in de zomer een boek te schrijven. Tijdens de overige jaargetijden overigens ook niet.

Journalisten zitten niet stil in vakantietijd en hebben dus ook het nieuws over de controverse tussen de Eindhovense tennisverenigingen en het gemeentebestuur vorige week opgepikt en daarover in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 5 augustus bericht. De informatie over waar het eigenlijk om gaat was in dat stuk wat summier dus hierbij een aanvulling.

Al enkele jaren zijn we (alle tennisverenigingen) in overleg met de gemeente betreffende verzelfstandiging. In maart 2016 is daarover een proces met verschillende fasen afgesproken. Fase 0 was een korting op de huren, fase 1 en 2 hadden te maken met dagelijks en specialistisch onderhoud. Dagelijks onderhoud is per 1 augustus 2016 overgegaan naar de verenigingen, per 1 januari 2018 gaat het specialistisch onderhoud over. Aan beide fasen zijn ook kortingen verbonden waar de verenigingen akkoord mee zijn gegaan, hoewel die kortingen niet toereikend waren, maar wij wilden het proces tot verzelfstandiging niet verstoren.

Fase 3 betreft de overdracht van eigendommen van gemeente naar verenigingen. In deze fase gaat het fout, de gemeente komt gemaakte afspraken al een jaar lang niet na, er blijkt een groot tekort te zijn met betrekking tot reserveringen die hadden moeten plaatsvinden om vervanging van banen op termijn, maar dus ook om overdracht naar verenigingen mogelijk te maken. Althans deze indruk wordt gewekt, niet rechtstreeks uitgesproken, maar we krijgen ook geen inzicht in de noodzakelijke papieren. Wij, nogmaals alle tennisverenigingen, hebben aangegeven een beroep te gaan doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur om deze inzichten wel te verwerven.

Inmiddels is er weer enige opening voor gesprek door bemiddeling van een adviseur van de KNLTB. Na de vakantieperiode gaan we verder. Zodra er weer nieuws is krijgt u hierover bericht.

Wij tennissen gewoon door. Het open toernooi, de Summertime Open, is uitstekend verlopen. Iets minder deelnemers dan vorig jaar, meer regen, maar wel grote tevredenheid over het verloop. Hartelijk dank aan allen die een week lang klaar hebben gestaan om de handjes te laten wapperen om een goed gang van zaken te garanderen. Bravo.

Ook het 50+ toernooi op donderdag 10 augustus was weer een groot succes. Ook hier een bravo voor de organisatoren.

Tot zover. Nog vakantie aan het vieren? Veel plezier. Vergeet niet regelmatig de benen te strekken want de Najaarscompetitie gaat binnenkort weer van start. Op 10 september worden de benen op de fiets gestrekt en op 1 oktober spelen we weer het jaarlijks invitatie toernooi.

Tot ziens,

Paul van Anrooij

GEWOON. LEKKER. TENNISSEN