Er worden bij de Doornakkers elk jaar de volgende KNLTB-competities gespeeld: KNLTB Voorjaars-, Najaars- en Wintercompetitie.

Inschrijven

Normaal gesproken sluit de inschrijving voor de competitie ongeveer 4 maanden voorafgaand aan de eerste wedstrijd, inschrijven kan door deze formulieren te gebruiken.

Inschrijven teams tot Speelperiode
6 of 7 speeldagen

Inschrijfmogelijk-
heden categorieën en speeldagen

Inschrijven
KNLTB Voorjaarscompetitie 2017 12 december 2016 april – juni 2017

 

KNLTB

Competitiezoeker:

link >

inschrijven >

KNLTB Competitie
Nieuwe Stijl 2017

12 december 2016 april – juli 2017 inschrijven >
KNLTB Najaarscompetitie 2017 juni 2017 september – november 2017 gesloten
KNLTB Winter outdoorcompetitie Zuid 2017/2018 september 2017 november 2017 – februari 2018 gesloten

 Speeldagen winter 2017 

speeldagenWinter20162017

Speeldagen voorjaar 2017

speeldagen2017

Competitie “nieuwe stijl” 2017

Als onderdeel van de KNLTB competitie nieuwe stijl worden 3 nieuwe competitievormen geintroduceerd en daarnaast zijn er kleine wijzigingen voor de bestaand voorjaarscompeititevormen. De details zijn nog niet bekend: maar outlines zijn als volgt.

De KNLTB wil het succes van de competitie uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt. Om die reden startte de KNLTB in 2015 het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS). Doel is een verdubbeling van het aantal competitiespelers in 2025. Binnen dit project is het volledige competitieaanbod tegen het licht gehouden en grondig getoetst bij de verschillende doelgroepen, waaronder competitiespelers, niet-competitiespelers, VCL’s, trainers en clubbestuurders. Hieruit blijkt dat er behoefte is aan een beter planbare competitie en een versoepeling van de regels. Om hierin tegemoet te komen biedt de KNLTB drie nieuwe, aanvullende competitievormen en een versoepeling van het Competitiereglement vanaf de Voorjaarscompetitie 2017. Het huidige competitieaanbod zal hierbij in tact blijven. 

TV De doornakkers gaat naast de allom bekende voorjaarscompetities op verschillende dagen in de week deze 3 Nieuwe competitievormen aan bieden aan onze leden:

  • 8 / 9 Competitie
  • Onder 35 Competitie
  • Zomeravondcompetitie

Wijzigingen voor alle voorjaarscompetities:

  • Opstelling voor de (mix) dubbels mogen na de enkels gemaakt worde;
  • De thuisspelende vereniging kan voor alle teams beslissen dat er “compact” wordt gespeeld.

Meer informatie over de competitie nieuwe stijl kun je hier vinden

Voorjaarscompetitie afsluiting

In juni wordt aansluitend aan de voorjaarscompetitie een feestavond georganiseerd. Voorafgaand aan de afsluitende feestavond wordt weer een gezelligheidstoernooitje georganiseerd. Tijdens de feestavond worden uiteraard onze kampioenen gehuldigd. Te zijner tijd zal hier ook een bericht elders op de website verschijnen met de definitieve datum en extra informatie.

Competitiebijdrage

Per team moet een competitiebijdrage betaald worden. In dit bedrag zitten de kosten voor de aanschaf van de tennisballen en de KNLTB bijdrage. Afhankelijk van de competitie en het aantal thuiswedstrijden is deze bijdrage (€38,- KNLTB + aantal thuiswedstrijden * ballen * prijs) per team.

Captainsavonden

Voor de verschillende competities (Voorjaars-, maar ook najaars- en wintercompetitie) worden de aanvoerders uitgenodigd om de competitie-bescheiden en de ballen op te halen, hiervoor worden verschillende avonden gepland. Op deze avonden moet ook de competitiebijdrage betaald worden (contant of vooraf overgemaakt).

Digitale uitnodigingen

Ook dit jaar zullen verenigingen de teams digitaal uitnodigen. Teamcaptains zijn verplicht om de informatie betreffende de te spelen wedstrijden zelf te raadplegen op de KNLTB-site! Even op de KNLTB-site kijken dus wanneer je moet spelen.

Definitieve teamsamenstelling

Wanneer de definitieve teamsamenstelling bekend is, dan staat deze op de website. deze zijn doorgelinkt naar de klasse-indeling en standen en uitslagen op de website van de KNLTB.

ballen

Gebruik van tennisballen

Dit jaar geen verandering wat betreft gebruik van tennisballen:

– de benodigde ballen worden al tijdens de captainsavond uitgereikt, en dus niet op de wedstrijddag zelf
– de captain dient er zelf zorg voor te dragen dat hij voldoende dozen ballen bij heeft bij aanvang van een competitiedag. Dit dienen de nieuwe ballen te zijn die uitgereikt zijn tijdens de captainsavond.
– de ballen hoeven na afloop van de competitiedag niet ingeleverd te worden bij de competitieleider maar blijven eigendom van het competitieteam.

Er kunnen verschillende ballen aangeschaft worden via de Doornakkers, deze worden uitgedeeld tijdens de captainsavond voorafgaand aan de competities. Elk team heeft de keuze uit de volgende merken:

– Standaard Drukloos: Tretorn € 9,- /3 stuks
– Gasgevuld: Dunlop Ford €7,- /3 stuks

Afhankelijk per competitie is het aantal sets ballen verschillend. De TC zal het juiste aantal bestellen afhankelijk van aantal wedstrijden dat thuis gespeeld wordt.

Invallers

Mocht het toch voorkomen dat je een keer een invaller nodig hebt tijdens de competitie dan kun je bij de TC terecht. Uiteraard is de ledenlijst ook een hele geschikte lijst om een invaller te vinden. Laat wel even vooraf aan de TC weten wie je uiteindelijk gevonden hebt. Dit is erg belangrijk in verband met controles van de KNLTB!

Dispensatie

Dispensatie voor het spelen van meerdere competities of bij verschillende vereniging moet altijd worden aangevraagd door de TC bij de KNLTB. Dit kan tot ongeveer 1 maand voordat de betreffende competitie start. Zonder dispensatie kan je niet bij meerder verenigingen competitie spelen en ook niet meerdere competities spelen.

Boetes

De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de boetes (ca. € 100,-) die opgelegd kunnen worden bij niet komen opdagen c.q. onreglementair opstellen spelers(sters) betreft Dynamische Speelsterkte (DSS).

Bij terugtrekking van een team na publicatie van de competitieindeling kan de boete oplopen tot € 225,- euro oplopen.

Al met al willen we jullie weer veel tennisplezier toewensen en hopelijk mogen we weer veel kampioenen begroeten.
De Technische Commissie

 

GEWOON. LEKKER. TENNISSEN